Steven Kruijswijk
Menu

News

Steven verlengt contract bij Jumbo

Steven verlengt contract bij Jumbo

Steven heeft zijn contract bij Jumbo verlengd. De 30-jarige klassementsrenner had een contract tot eind 2018, maar blijft nu tot en met 2021 bij de Nederlandse WorldTour-ploeg. De ploeg maakte vandaag ook bekend dat hoofdsponsor Jumbo het team tot en met 2023 blijft ondersteunen.

De Brabander kwam in 2010 bij de ploeg, nadat hij ook de jeugdopleiding had doorlopen. Steven reed de afgelopen zeven jaar talloze ereplaatsen bijeen, maar boekte slechts twee zeges (een rit in de Ronde van Zwitserland en het eindklassement in Arctic Race of Norway).

Focus op de Tour

De afgelopen jaren richtte Steven zich vooral op de Giro. In 2016 reed hij vijf dagen in de roze leiderstrui en hield een valpartij hem van de overwinning. Uiteindelijk viel hij naast het podium en werd hij vierde.

Dit jaar begon zijn seizoen vorige maand met de Ronde van Almeria en de Ruta del Sol. Als alles volgens planning gaat, start hij dit jaar als kopman in zowel de Tour de France als de Vuelta.

Steven: "De ploeg heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van professionaliteit, begeleiding, vernieuwing en samenwerking. Het grote geheel is echt een team en ik ben blij hier onderdeel van te zijn de komende jaren. Het commitment van Jumbo geeft vertrouwen en rust. Die stabiliteit straalt af op onze ploeg.”“De ploeg heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van professionaliteit, begeleiding, vernieuwing en samenwerking. Het grote geheel is echt een team en ik ben blij hier onderdeel van te zijn de komende jaren”, laat de beoogd kopman voor de Tour de France in een reactie weten. “Het commitment van Jumbo geeft vertrouwen en rust. Die stabiliteit straalt af op onze ploeg.”

Back to the previous page